Σελίδες

07/08/2014

Fresh august lemonade




Σπιτική λεμονάδα! Πάντα μου θύμιζε καλοκαιρινή αυλή, ανακατεμμένες μυρωδιές από τα λουλούδια του κήπου, φωνές παιδιών στη γειτονιά και την αγαπημένη μου γιαγιά. Πέρασαν χρόνια από την τελευταία φορά που τη δοκίμασα από τα χεράκια της κι είπα να αναβιώσω παλιές συνήθειες. Με μυρωδάτα λεμονάκια από το δέντρο της αυλής, φρέσκο δυόσμο από τη γλάστρα πάνω στη σκάλα, όλα μου ξανάφεραν μνήμες αγαπημένες. Είναι ό,τι πιο δροσιστικό κι ελαφρύ για τα καυτά απογεύματα του Αυγούστου και σίγουρα θα κατευχαριστήσει τους καλεσμένους σας. Επίσης είναι τέλειο ως δώρο -σε μπουκαλάκια τυλιγμένα όμορφα με δαντέλα- για επισκέψεις σε φίλους. Αν βρίσκεστε στις πόλεις σίγουρα θα δώσει μια νότα χωριού στα θερινά μπαλκόνια σας...

*Ευχαριστούμε πολύ την Κατερίνα για τις φωτογραφίες!
Μ. Χ. Δ.

.......................................................................................................................

Homemade lemonade! It always reminds me of summer yards, mixed flower flavours from the garden, children's games in the neighborhood and my dearest granny. It's been a long time since the last time I've tastet lemonade made by her, so I thought I could revive some old customs. Using sweet-smelling lemons from our yard's lemon tree, fresh speamint from the pot on the stairs, all that brought unforgettable memories on my mind. It is the coolest and the lightest drink during the hot August evenings and it will "over-satisfy" your guests. Lemonade is also a perfect gift when visiting a friend. If you are still in the city it will definitely give a country touch to your summer balconies.

*Credits to our friend Katerina for the photos!
M.Ch. D.

find us on facebook | pinterest instagram_x instagram_m | instagram_d chictopia lookbook



Υλικά
-500ml στυμμένο χυμό λεμονιού
-500gr ζάχαρη
-200ml νερό
-Φρέσκος δυόσμος

Εκτέλεση
-Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά -χωρίς να πάρει βράση. Περιμένουμε η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή.
-Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
-Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. 'Επειτα ρίχνουμε το χυμό στο κρύο πλέον μίγμα (νερό+ζάχαρη). Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
-Μοιράζουμε τη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρισμα
-Ανακινούμε καλά το μπουκάλι.
-Σε ποτήρι - ή βαζάκι για τους μοντέρνους - ρίχνουμε 1/3 λεμονάδα και συμπλήρωνουμε τα 2/3 με νερό και παγάκια.
-Μην ξεχάσετε το δυόσμο, εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά!

.......................................................................................................................




Ιngredients
-500ml squeezed lemon juice
-500gr sugar
-200ml water
-Fresh spearmint

Preparation
-Pour in a pot water and sugar over very low heat -without boil. Wait until the sugar melts and gets liquid. 
-Remove the mixture from the fire so as to cool in room temperature. 
-Squeeze the lemons and filtrate the juice through fine sieve. Then pour the juice over the cold mixture (water + sugar). Mix well with a hand blender
-Divide the lemonade in glass bottles and store in the fridge. 

Serving

-Shake the bottle well. 

-In a glass - or a jar if you like it - pour 1/3 of lemonade and complete the remain 2/3 of the glass with water and ice cubes. 
-Don't forget the spearmint, there lurks the secret of success!




No comments:

Post a Comment