Σελίδες

12/02/2014

a carrot cake







Είναι το πρώτο κέικ που φτιάχνω ποτέ! Πέτυχε και με το παραπάνω! Δοκιμάστε το, είναι πεντανόστιμο με καταπληκτική υφή. Μη δείτε τα πολλά υλικά και τρομάξετε -γιατί εγώ τρόμαξα λίγο. Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο απ' ότι περίμενα. Πιθανότατα από το σπίτι σας τώρα λείπουν τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί, μάλλον και η μαρμελάδα πορτοκάλι, αλλά είναι προαιρετική. 


*μήπως σπέσιαλ πρωινό για του Αγίου Βαλεντίνου?
Χ.

.......................................................................................................................

This is the first cake I have ever tried to make. Well, it is suberb! You must try it, it is delicious, real magic! Don't get disapointed by the pile of the ingredients, cause at first I was kinda scared, however in the end, it turned out much easier than I expected. You probably don't have the dried fruits and the nuts at the moment, or the orange marmelade, but it's optional.

*how about a cozy breakfast on Valentine's day?

Ch.

find us on facebook | pinterest instagram_x instagram_m | instagram_d chictopia lookbook







η αρχική συνταγή: εδώ
Yλικά (για ένα ταψάκι 30*45)
-1 κούπα καρύδια και φουντούκια χοντροσπασμένα
-2 κούπες τριμμένο καρότο
-1/2 κούπας σταφίδες
-1/2 κούπας αποξηραμένα βερίκοκα
-2 κούπες αλέυρι
-2 κουταλιές baking powder
-1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
-λίγο αλάτι
-2 κουτ. γλυκού κανέλα
-4 αυγά
-1 κούπα ζάχαρη
-1/2 κούπας ελαιόλαδο
-2 βανίλιες σε σκόνη
-1 κουταλιά της σούπας λικέρ
-1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
-χυμό από μισό πορτοκάλι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

για την επικάλυψη:
-1/4 κούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-1/2 κούπα κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
-1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
-χυμό από μισό λεμόνι
-1 βανίλια σε σκόνη
-1 κούπα τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.
-Σε ένα μικρό ταψί ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στον φούρνο για 5-7 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τις βανίλιες, το baking powder, την μαγειρική σόδα  και την κανέλα.
-Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά για λίγο, 4 λεπτά, και προσθέτουμε την ζάχαρη σταδιακά χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι σταδιακά, τον χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ προαιρετικά.
-Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα, τη μαρμελάδα, το ξύσμα από πορτοκάλι, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα βερίκοκα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. (Κρατάμε μερικούς ξηρούς καρπούς για το σερβίρισμα.)

-Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στη μεσαία θέση της σχάρας για 25 - 30 λεπτά ή (αλάνθαστο κόλπο) μέχρι μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

-Για το γλάσο, χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και σιγά σιγά προσθέτουμε την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε την βανίλια, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο.

...................................................................................................


the original recipe: here 
Ingredients (pan: 30*45)
-1 cup crashed walnuts and hazelnuts 
-2 cups grated carrot
-1/2 cup raisins
-1/2 cup dried apricots
-2 cups of flour
-2 teaspoons of baking powder
-1 teaspoon. of baking soda
-some salt
-2 tsp. of fresh cinnamon
-4 eggs
-1 cup of sugar
-1/2 cup of olive oil
-2 vanilla powder
-1 tablespoon of liqueur
-1 tablespoon of orange marmalade
- juice of half an orange
-1/2 teaspoon of orange zest

for the topping:

-1/4 cup of butter (at room temperature )
-1/2 cup sifted powdered sugar
-1 teaspoon of lemon zest
- juice of half a lemon
-1 vanilla powder
-1 cup of cream cheese (at room temperature )

 Preparation
- Preheat the oven to 180 degrees and butter a baking pan .
- In a small pan roast the nuts in the oven for 5-7 minutes. Leave them aside to cool.
- In a bowl mix the flour with the salt, vanilla , the baking powder, the baking soda and cinnamon.
- In another bowl, beat the eggs just for 4 minutes and gradually add the sugar, beating at medium speed for 3 minutes. Gradually add the oil , orange juice and liqueur (optional).
- Add the flour mixture and stir. Finally add the carrots , jam , orange zest , raisins , dried apricots and nuts and mix gently with a spoon . (Keep some nuts for serving.)
- Pour the mixture into the greased pan and bake in the middle position of the grill for 25-30 minutes (or infallible trick: until after putting in a toothpick comes out clean).



-For the icing, beat the butter with a mixer with cream cheese and slowly add the sifted powdered sugar. Add the vanilla , lemon juice and zest and beat until it becomes a smooth icing.

find us on facebook | pinterest instagram_x instagram_m | instagram_d chictopia lookbook

2 comments:

  1. Υπέροχες φωτογραφίες και χρώματα! Φαίνεται πεντανόστιμο! ;)

    ReplyDelete
  2. χρώματα, αρώματα, μια νοστιμιά! οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις! :)

    ReplyDelete